Bejelentés
MENÜ
WEBSHOP:PEDIKŰR

A lábunk egy életen át hűségesen szolgál bennünket, mi mégis keveset törődünk vele. Sokszor egész napra szűk cipőbe zárjuk, hogy a divatot a kényelem elé helyezzük. Emiatt lábunk elfárad, megduzzad, bőrkeményedések keletkeznek rajta, a körmünk deformálódhat. Itt az ideje, hogy "kézbe vegyük" azaz gondosan ápoljuk.

Az orvosi kezelésre szoruló lábproblémák bizonyos része orvosolható egy jó pedikűrös segítségével. A fájdalmas bőrkeményedések és benőtt lábkörmök eltávolítása napi rutinfeladatnak számít.

A Gombás körmök rövid idő alatt visszatérhetnek a régi formájukra. Csontkinövések pl kalapácsujj, sarkantyú, stb.. járás segítő kiegészítőkkel segíthetjük a napi nehézkes járást.

Az esztétikai pedikűr :Az esztétikai pedikűrt havonta egyszer érdemes megismételni, melynek során egy finom 15 perces nyugtató lábfürdő után eltávolítom a bőrkeményedéseket,majd a körmök manikűrözése (rövidítés, formázás, tisztítás) következik. A végén hidratáló, tápláló, ápoló krémet dolgozok a bőrbe, és igény szerint lakkozom, díszítem a körmöket. Majd egy 5 perces lazító masszázzsal fejezem be az ápolást. A kezelés időtartama: kb 1-1,5 óra a láb állapotától függően.

Gyógypedikűr: Ez a pedikűr a problémás lábak (pl.: tyúkszem, benőtt köröm, extra bőrkeményedés, sarokrepedések, gombás körmök, szemölcsök) kezelésére szolgál. A kezelés időtartama: kb 1-1,5 óra a láb állapotától függően.

Mini pedikűr (körömvágás) : Ezt a szolgáltatást azoknak ajánlom, akiknek nincs különösebb gondjuk a lábukkal. Nincs szükségük bőrkeményedések eltávolítására, de az ápolást, a körmök formázását, lakkozását, díszítését inkább szakemberre bíznák. Érdemes havonta elvégeztetni. Fertőtlenítés után bőrradírozással átdolgozom a lábfejet, majd a körmöket rendbe teszem, formázom. Igény szerint lakkozás és díszítés is kérhető. A kezelés időtartama: kb fél óra . A mini pedikűr azoknak a férfiaknak is ideális szolgáltatás, akik nem akarnak vesződni a körömvágással, mégis fontos nekik az ápoltság.

Férfi pedikűr : A férfiaknál a bőrkeményedés ugyanolyan kellemetlenségekkel járhat, mint a hölgyeknél, ezért nekik is érdemes felkeresni egy pedikűrös szakembert. Frissítő, fertőtlenítő, meleg lábfürdő után eltávolítjuk a bőrkeményedéseket, majd a körmök manikűrözése (rövidítés, formázás, tisztítás) következik. A végén hidratáló, tápláló, ápoló krémet dolgozunk a bőrbe. A kezelés időtartama: kb 1óra a láb állapotától függően.

Ha szeretne többet nyújtani lábainak egy egyszerű pedikűrnél, akkor kérje a Kényeztető SPA kezelést, amely egy 20 perces mélyhidratáló pakolást, esztétikai pedikűrt és 10 perces talpmasszázst tartalmaz.

Lábmasszázs Európai (Svéd) masszázst alkalmazok. Radírozó, hámlasztó lábmosás, áztatás után megkezdem a tápláló, frissítő krém bemasszírozását a láb bőrébe. Ez a frissítő, élénkítő masszázs kellemes ellazulást és egyben friss érzetet eredményez a fáradt, igénybevett, elnehezedett lábaknak. A lazító, frissítő vitaminos masszázs időtartama: kb 10-15 perc

Európai (Svéd) masszázs: A svédmasszázs az egyik legismertebb masszázsfajta, mert az egész testre kiterjed, az izmok, és az ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a görcsös izmokat. . Javítja a vérkeringést azáltal segíti a vér áramlását a végtagokból a szív felé. A masszázs során speciális fogásokkal történik a görcsös izmok átdolgozása és kilazítása, melyek segítenek a fájdalmak enyhítésében. A lazító, stresszoldó masszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok (aromaterápia) használatával egészíthetjük ki. Ezek hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energizáló, vitalizáló ereje. Az aromák a bőrön, orron, tüdőn át is hatnak. Elősegítik a természetes gyógyulási folyamatot. Erősítik az immunrendszert, javítják a hangulatunkat, és az érzelmi problémákat is kezelik.

Benőtt köröm jön létre, ha az eltorzult lábkörmök nem rendesen, hanem a bőr irányába nőnek, vagy amikor a köröm melletti bőr az átlagosnál gyorsabban növekszik, és beborítja a köröm egy részét. A köröm benövését súlyosbíthatja keskeny, szoros cipők viselete, és ha a körmöt helytelenül vágják (ívesen, a szélét is levéve, nem pedig egyenesen, keresztirányban) A lábkörmök sarkainak mély kimetszése sérülést okoz, a kialakult kicsiny hámhiányt a kórokozó baktériumok, gombák megfertőzik, piros, duzzadt, érzékeny gyulladás alakul ki a köröm sarkánál.

Körömkorrekció=Spange A benőtt köröm kezelésében a körömkorrekció, vagyis a Spange kezelés egy új utat nyitott. A kezelés tudományos neve Orthonyxia, amely szabadon fordítva egyenes körmöt jelent. A technika csak nálunk újdonság, több nyugateurópai országban már régóta sikeresen alkalmazzák. A benőtt köröm kezelésében korábban csak a tünet megszüntetésére törekedtünk, a spange kezelés azonban lehetőséget nyújt az ok megszüntetésére. Körömbenövésnél a már többször alkalmazott körömsarok kiemelés miatt a körömlemez elveszíti a körömsánc vezetését, beszűkül a körömágy, a körömlemez szélességében nem fér el, ezért a széle lefelé görbül, a közepe pedig felfelé púposodik. A Spange segítségével képes lesz a köröm újra kiegyenesedni, visszanyeri eredeti formáját és a helyes irányba növekszik tovább. Az első Spange megalkotója R.Fraser skót fogtechnikus volt, aki a fogszabályozásból ismert technikát alkalmazta a körömszabályozásban. Az általa, egy drótszálból kialakított körömszabályzót a németek továbbfejlesztették. Így létrejött a 3 részből álló 3TO Spange. Ez az újdonság lehetőséget nyújt arra, hogy a kampóval ellátott Spange szárakat egyenként sok esetben a fájdalmas terület és a gyulladás alá helyezzük. Ezek a kampócskák kapaszkodnak a köröm szélébe. A középen elhelyezett harmadik darabbal a szárakat összehúzzuk és kiemeljük a köröm szélét a körömsáncból. A húzóerő így individuálisan adagolható a vendég közreműködésével. A Spange-val nagyon jó eredmények érhetők el még akut gyulladt körömbenövés esetén is. A krónikus, elhanyagolt gyulladás jelenlétekor a műtét már sok esetben nem kerülhető el. Viszont a műtét után pár héttel ajánlott a Spage felhelyezése, mivel így nagyban csökkenhető a recidíva vagyis visszaesés. A Spange csőköröm esetén is jól alkalmazható, bár ebben az esetben a kezelés hosszadalmas, de hamar tünetmentessé válik a benövés. A gyulladt, benőtt köröm gyakran gombával felülfertőződik, aminek a kezelése elengedhetetlen. Kezelés időtartama: Függ a köröm növekedésének gyorsaságától, egy Spange 2-8 hétig marad felragasztva. A kezelést újabb Spange felhelyezésével folytatjuk tünetmentességig. A Spange helye: A megfelelő méretű Spange-t felhelyezzük közvetlenül a fájdalmas rész mögé Nagyobb húzóerő elérése érdekében ragaszthatunk két Spange-t is egymás alá. Méret: S: 12 mm (még 3mm-el kisebbíthető) S: 16 mm M: 19 mm L: 22 mm

A leggyakoribb problémák közé tartozik a tyúkszem és a bőrkeményedés, mely elváltozások akkor alakulnak ki, ha a lábra nagy nyomás nehezedik. A megvastagodó bőr egy idő után irritáció forrása lesz, és ebből alakulhat ki a fájdalmas tyúkszem is. A tyúkszem leggyakrabban lábujjakon fejlődik ki, oka legtöbbször a nem megfelelő lábbeli. A bőrkeményedés többnyire a láb alsó részein jelenik meg, ott, ahol a legnagyobb a nyomás. Ezek eltávolításával megszüntethetjük a nyomást, majd otthoni kezelésekkel (tehermentesítő betét hordása, bőrpuhító, nyugtató krémek használata) tovább lehet csökkenteni a fájdalmat, irritációt.

Gombás körömnél az elhalt körömrészt eltávolítom speciális pedikűrös géppel, majd a hiányzó részt pótlom egy erre kifejlesztett speciális géllel. Ennek jelentőssége: A gombásodás megszűntetése, és az egészséges köröm helyreállítása. A tartós megoldás érdekében szükséges lehet változtatni szokásainkon, vagy ortopéd orvossal kezeltetni a csontkinövést vagy az elmozdult lábcsontot.Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!